zondag 15 april 2007

Allesomvattende club, vandaar

een culinair intermezzo!

Gewoon denken, wat is er in huis en een tochtje ondernemen op het gastronomennet.
in welke heerlijke smaken en geuren en kleuren heb ik zin vandaag is dan de ideale vraag.
Proberen, experimenteren en al keukenprinsesend floreren.
En tadadadaah daar was ie dan. Applecrumble, echt zo makkelijk dat zelfs een kleuter of een volwassen exemplaar van een kind, namelijk personen die nog nooit hun handen uit de mouwen hebben moeten/kunnen/durven steken omdat ze een slaafse moeder hebben of om een andere reden die niet rechtvaardigend werkt.

Zodus, appeltjes. Appel 1, appel 2 en appel 3 tesamen een halve kilo, maar t steekt niet zo nauw. In stukjes choppen. Crumbledeegje: 100g boter in stukjes, 100g suiker en 100g bloem onder handen nemen. Een ovenvaste schotel en een culinair deskundig schikvermogen. Onderaan de appels, deeg on top, als dat geen mooi standje is! 20 minuten in een op voorhand bloddy hot gestookte oven.

Wat ik de laatste tijd ook geweldig hard naar binnen werk is fruitsapjes die door een erfstuk van de levende bomma geperst worden. Zoveel interessanter dan een ordinair versgeperst sinaasappelsapje wordt het als je er een appeltje, een kiwi of andere fruitmandvondsten bij kan kappen.

Geen opmerkingen: